2012. december 12., szerda

Google Music Translate

Mi lenne ha a Google lefordítana dalszövegeket is? No, nem csak a szöveget, hanem ha egyenesen el is énekelné a kiválasztott nyelven?

A svéd Forsbergs School of Desing and Adveritsing diákjai elgondolkoztak rajta, hogyan is működhetne ez. Az ötlet érdekes és vicces is, hiszen a Google fordító olykor-olykor mókásan tud lefordítani bizonyos szövegrészleteket, ez hatványozottan kiütközhetne a dalszövegeknél. Ugyanakkor egészen fantasztikus lenne, ha valóban egy két kattintással megoldhatnánk, hogy meghallgassuk kedvenc számunkat pl az anyanyelvünkön, vagy egyéb kiválasztott nyelven. Globálisabbá válhatnának a dalszövegekbe rejtett üzenetek, hiszen bárki megérhetné őket.

Működését egészen egyszerűnek képzelték el: csak fel kellene menni a kívánt oldalra, beírni a kiválasztott számot, és kiválasztani egyet a megadott nyelvek közül, melyet a "Google-énekes" ismer. Természetesen a Youtube is közreműködne a folyamatban.
A program által nem ismert számokat is könnyedén betápláhatnánk, megnézhetnénk a legkedveltebb fordításokat, és mindezt természetesen meg is oszthatnánk G+-on.

Az elképzelés egészen nagyszerű, valószínűleg népszerűségnek is örvendene.


A Svéd diákok videója:

Forrás:
http://socialtimes.hu/articles/2012-11-18/ilyen-lenne-ha-a-google-translate-enekelne-helyetted-a-dalokat
http://creativecriminals.com/online/google-music-translate/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése