2012. december 11., kedd

Google keresések

A Google minden évben kiad toplistákat, az úgynevezett “Zeitgeist” listákat, amely a legnépszerűbb kereséseket tartalmazza.
A Google a keresőbe világszerte évente beírt több milliárd kifejezést összegzi, majd a toplistákat ország-világ elé tárják, bemutatva, mi érdekelt minket leginkább a világhálón.
"A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év “megugrott” kereséseit szűrik ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak"

Az internet fejlődésével az információkereső szokásaink megváltoztak. A Google szárnyai alatt már több, mint 450 milliárd szolgáltatást indítottak, s naponta is több milliárd keresés indul, mellyek közül közel 20 minden alkalommal olyan, amilyet még senki sem keresett ezelőtt.

A  hazai toplista:
  1. Való Világ 5
  2. Olimpia 2012
  3. Megasztár
  4. bérkalkulátor 2012
  5. Éden Hotel 2
  6. Ryanair
  7. Pöttyös
  8. Whitney Houston
  9. Erzsébet utalvány
  10. Bándy Kata

Forrás:
http://hvg.hu/Tudomany/20121211_legnepszerubb_keresoszavak_google 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése